Amb la primavera arriba l'època d'or dels espàrrecs , aquesta verdura deliciosa que ens dóna moltes possibilitats a la cuina, ja que amb ell podem preparar primers plats com el risotto d'espàrrecs i gambes , usar-los com a guarnició, o preparar un plat únic i ric com els espàrrecs de marge amb pernil serrà .
Ja, però ... coneixeu tots els secrets dels espàrrecs ? Avui us ensenyarem com emmagatzemar, netejar i cuinar els espàrrecs per obtenir el màxim d'aquesta verdura d'estació tan apreciada.
Escollir i emmagatzemar els espàrrecs
Quan els comprem, els espàrrecs han de presentar un color brillant, estar durs al tacte i amb les puntes ben tancades i senceres. Els espàrrecs comencen a posar-se amargs tot just collits, per la qual cosa en la mesura del possible el millor és triar els que es cultiven a la vostra zona o almenys al país, i consumir ràpidament.
Per mantenir frescos fins al moment del consum, hem de posar-los a la nevera, submergits en aigua com si fossin un mall de flors: amb un ganivet afilat tallem la part final més dura i els posem en un got alt o en un gerro amb aigua fresca . Perquè les puntes no s'assequin, les cobrim amb una bossa de plàstic perquè no estiguin en contacte amb l'aire, que les seca.
Netejar els espàrrecs
Tant en la neteja com en la cocció cal estar atents amb les puntes que són molt delicades. Per netejar els espàrrecs els submergim en aigua freda o els posem en un colador sota l'aigua corrent, prestant atenció a no danyar les puntes. Després els col·loquem sobre un drap i els assequem. Recolzant sobre una taula de tallar, tallem la part final blanquinosa, la més dura, de cada tija. En el cas dels espàrrecs més grans podrien ser 2 o 3 cm. Si els espàrrecs són molt grans, pot ser necessari eliminar la part externa més dura amb un pelador de patates, començant des de la base fins a la punta.
Cuinar els espàrrecs
Els espàrrecs són deliciosos al vapor, saltejats a la paella, rostits o a la planxa. Si els espàrrecs no són molt fins, caldrà bullir primer en aigua salada, en cas contrari quedaran massa durs. Les puntes però han de coure per molt menys temps que les tiges (no més de dos minuts) o ser deixades directament fora de l'aigua.
Hi ha dues maneres de bullir els espàrrecs :
Si heu usar els espàrrecs sencers: talleu de manera que quedin tots de la mateixa altura i lligueu-los en un mall amb fil per cuinar; trieu una olla alta i estreta i ompliu d'aigua fins a la vora, feu-ho bullir i submergiu els espàrrecs tenint cura de que les puntes no toquin l'aigua i es cuinin només per efecte del vapor.
Si fareu servir els espàrrecs tallats: separeu les puntes i conserveu-les; talleu el resta de les tiges en trossos de 2 o 3 cm. i Bulliu en abundant aigua; afegiu les puntes només en els dos últims minuts de cocció.
El temps de cocció dels espàrrecs dependrà del gruix de la tija: podria variar d'entre 5 i 15 minuts. Els espàrrecs estan cuits quan es poden punxar amb una forquilla: han d'estar tendres però compactes. Si la recepta porta un temps addicional de cocció al forn oa la paella, és recomanable retirar encara una mica dures.
Al moment de colar-los, presteu atenció a no danyar les puntes. Passeu-ràpidament per aigua freda per aturar la cocció i que el color es mantingui brillant.
Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
Els aliments ecològics tenen un control en les seves certificacions que els agricultors tenen que pagar per ser auditats per la empresa certificadora i donar la garantia, en la restricció del control de plaguicides, de transgènics...processos de control que determinen el seu preu final.
Hem de destacar que vetllem pel consum de productes ecològics perquè:
Són més saludables ja que son lliures de químics (pesticides, fertilitzants, additius, conservants...), per tant són més nutritius i ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties degeneratives, càncer...
No contenen additius sintètics
No contenen pesticides
No contenen antibiòtics
Són sostenibles amb el medi ambient
Tenen els nivells màxims de qualitat
Són respectuosos amb el benestar animal
Són respectuosos amb la naturalesa
Són molt més gustosos
És una qüestió de prioritats.... menjar de forma saludable i sostenible determinarà el nostre estat físic i mental a més de contribuir de forma favorable en el medi ambient i de garantir també el comerç just d'alguns productes. Afortunadament estem cada cop més informats i les opcions de tirar pel camí ecològic està més a l'abast.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada