>
Els aliments ecològics tenen un control en les seves certificacions que els agricultors tenen que pagar per ser auditats per la empresa certificadora i donar la garantia, en la restricció del control de plaguicides, de transgènics...processos de control que determinen el seu preu final.

Hem de destacar que vetllem pel consum de productes ecològics perquè:

Són més saludables ja que son lliures de químics (pesticides, fertilitzants, additius, conservants...), per tant són més nutritius i ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties degeneratives, càncer...
No contenen additius sintètics
No contenen pesticides
No contenen antibiòtics
Són sostenibles amb el medi ambient
Tenen els nivells màxims de qualitat
Són respectuosos amb el benestar animal
Són respectuosos amb la naturalesa
Són molt més gustosos

És una qüestió de prioritats.... menjar de forma saludable i sostenible determinarà el nostre estat físic i mental a més de contribuir de forma favorable en el medi ambient i de garantir també el comerç just d'alguns productes. Afortunadament estem cada cop més informats i les opcions de tirar pel camí ecològic està més a l'abast.

dimecres, 3 de desembre del 2014

Confirmat l'efecte de la dieta mediterrània sobre la longevitat

La dieta mediterrània s'ha relacionat constantment amb un seguit de beneficis per a la salut, incloent la disminució del risc de malalties cròniques i càncer. Ara un equip d'investigadors de l' Hospital Brigham i de Dones a Boston (EUA), ha descobert que una major adherència a aquest tipus d'alimentació s'associa amb telòmers més llargs.

Els telòmers són estructures en els extrems dels cromosomes que protegeixen les cèl·lules i es van escurçant a mesura que l'organisme envelleix. El símil més utilitzat per explicar com actuen els telòmers és la dels protectors de plàstic que es col·loquen a l'extrem del cordó de les sabates per evitar que es desfilin. Els telòmers, com els plàstics dels cordons, protegeixen el final dels cromosomes per evitar el seu deteriorament quan les cèl·lules es divideixen. Es creu que els telòmers són importants ja que el seu escurçament s'associa amb malalties relacionades amb l'envelliment, com el càncer, o patologies cardiovasculars, tot i que encara avui no està clar si mesurar la longitud dels telòmers en humans pugui predir la longevitat humana i la 'edat biològica'.

 PROMOU LA SALUT
 Se sap a més que l'estrès i la inflamació acceleren l'escurçament dels telòmers i s'especula que l'adherència a la dieta mediterrània pot ajudar a esmorteir aquesta retallada dels telòmers. Ara aquests resultats sembla arribar a aquesta conclusió: "els nostres resultats donen suport encara més els avantatges d'adherir-se la dieta mediterrània per promoure la salut i la longevitat", assenyala l'autora principal del treball, Immaculata De Viu. Els investigadors han analitzat analitzar a 4.676 dones sanes que formaven part del Nurses 'Health Study . A totes elles se'ls va mesurar la longitud de les seves telòmers i se'ls va fer un qüestionari sobre el seu consum d'aliments. I els resultats que una major adherència a la dieta mediterrània i, fins i tot, petits canvis en la dieta, s'associava amb telòmers més llargs. "Els nostres resultats demostren que l'alimentació saludable, en general, s'associa amb telòmers més llargs. No obstant això, l'associació més forta es va observar entre les dones seguien el patró mediterrani", explica la investigadora espanyola Marta Crous-Bou, autora del treball que es publica en British Medical Journal .

 TOTS ELS ALIMENTS
 Una dada molt important del treball és que cap dels components individuals de la dieta es va associar amb la longitud dels telòmers, el que subratlla la importància d'examinar els hàbits alimentaris en conjunt. "Fins on sabem, aquest és el major estudi poblacional que ha abordat específicament l'associació entre l'adherència a la dieta mediterrània i la longitud dels telòmers en dones sanes de mitjana edat -escriuen els investigadors en un comunicat-. Els nostres resultats recolzen més els beneficis del patró mediterrani per a la promoció de la salut i la longevitat ". Una dieta mediterrània, afegeix Peter Nilsson en un editorial que acompanya al treball del BMJ , és la 'pedra angular' per a la prevenció de les malalties cardiovasculars a través de la dieta. Segons Nilsson, professor de la Universitat de Lund (Suècia), el fet que també es vinculi amb un biomarcador d'envelliment més lent resulta "tranquil·litzador". Per al futur suggereix una anàlisi en profunditat dels genètics de fons, que probablement podria explicar part de la variació en la relació entre els hàbits alimentaris i la longitud del telòmer, i que els futurs estudis "tinguin en compte la possibilitat d'interaccions entre els gens, la dieta i el sexe".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada