Agricultura ecològica en general i aprendre a ser autosuficient amb productes com cosmètics, menjar, beguda, etc...i sobretot ser respectuós amb el teu entorn.
Els aliments ecològics tenen un control en les seves certificacions que els agricultors tenen que pagar per ser auditats per la empresa certificadora i donar la garantia, en la restricció del control de plaguicides, de transgènics...processos de control que determinen el seu preu final.
Hem de destacar que vetllem pel consum de productes ecològics perquè:
Són més saludables ja que son lliures de químics (pesticides, fertilitzants, additius, conservants...), per tant són més nutritius i ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties degeneratives, càncer...
No contenen additius sintètics
No contenen pesticides
No contenen antibiòtics
Són sostenibles amb el medi ambient
Tenen els nivells màxims de qualitat
Són respectuosos amb el benestar animal
Són respectuosos amb la naturalesa
Són molt més gustosos
És una qüestió de prioritats.... menjar de forma saludable i sostenible determinarà el nostre estat físic i mental a més de contribuir de forma favorable en el medi ambient i de garantir també el comerç just d'alguns productes. Afortunadament estem cada cop més informats i les opcions de tirar pel camí ecològic està més a l'abast.
dijous, 25 de desembre del 2014
Canelons d'espinacs, un altra alternativa vegetariana als canelons de sempre!!
Aquí teniu una altra versió vegetariana dels canelons. Ara que hi ha bons espinacs, és una bona alternativa si us agrada la pasta. Els hem mesclat amb una mica de formatge parmesà per fer la farsa. Són dos sabors que combinen molt bé, no ho trobau?
Heu vist que hem inclòs la categoria de plats vegetarians a l’índex de receptes? No us queixareu que no us facilitem les coses… Sabem que hi ha força persones vegetarianes que consulten el bloc. Per a elles especialment…
Ingredients per a 4 persones:
Dels canelons:
16 plaques de canelons
3 manats d’espinacs
80 g de formatge parmesà ratllat
2 cullerades d’oli d’oliva
sal
mantega per untar la rostidora
80 g de formatge emmental ratllat
Pinyons i panses (opcional)
De la beixamel:
40 g de mantega
40 g de farina
800 g de llet
nou moscada
sal
Preparació:
Bulliu els canelons seguint les instruccions del fabricant. Colau-los, passau-los per aigua freda i esteneu-los damunt un pedaç blanc ben net.
Rentau els espinacs (canviau-los l’aigua almenys dues vegades). Bulliu-los durant 5 minuts. Colau-los i espremeu-los molt bé per eliminar-ne excés d’aigua. Tallucau-los.
Posau una paella al foc amb l’oli. En ser calent abocau-hi els espinacs, salau-los i sofregiu-los durant 3 minuts, si feu servir pinyons o panses també les poseu. Afegiu-hi el parmesà ratllat i remenau perquè es distribueixi bé. Apagau el foc.
Untau una rostidora amb mantega.
Posau una cullerada d’espinacs en el centre de cada caneló i enrotllau-lo. Col·locau els canelons dins la rostidora, un devora l’altre (s’han de tocar), amb la part de les juntes cap avall.
Per preparar la beixamel, posau una olla de fons ruixat al foc amb la mantega. En fondre’s, afegiu-hi la farina i remenau constantment amb la batedora manual de barnilles. Coeu el conjunt a poc foc durant uns minutets, sense parar de remenar. Incorporau-hi la llet per tandes fins que la hi hageu incorporat tota. Feis bullir la salsa remenant tot el temps perquè no faci grumolls fins que bulli. En haver bullit un minut, apagau el foc. Afegiu-hi sal i nou moscada ratllada. Comprovau el punt de sal.
Enceneu el forn a 200º.
Abocau la beixamel per damunt els canelons. Distribuïu el formatge emmental ratllat per damunt i enfornau-los. Han de coure aproximadament mitja hora (fins que el formatge s’hagi fos i s’hagi enrossit la superfície).
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada