>
Els aliments ecològics tenen un control en les seves certificacions que els agricultors tenen que pagar per ser auditats per la empresa certificadora i donar la garantia, en la restricció del control de plaguicides, de transgènics...processos de control que determinen el seu preu final.

Hem de destacar que vetllem pel consum de productes ecològics perquè:

Són més saludables ja que son lliures de químics (pesticides, fertilitzants, additius, conservants...), per tant són més nutritius i ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties degeneratives, càncer...
No contenen additius sintètics
No contenen pesticides
No contenen antibiòtics
Són sostenibles amb el medi ambient
Tenen els nivells màxims de qualitat
Són respectuosos amb el benestar animal
Són respectuosos amb la naturalesa
Són molt més gustosos

És una qüestió de prioritats.... menjar de forma saludable i sostenible determinarà el nostre estat físic i mental a més de contribuir de forma favorable en el medi ambient i de garantir també el comerç just d'alguns productes. Afortunadament estem cada cop més informats i les opcions de tirar pel camí ecològic està més a l'abast.

divendres, 28 de novembre del 2014

CONSERVANTS NATURALS QUE TENIM A LA CUINA

Molts dels conservants naturals més comunament coneguts i utilitzats són la sal, l'alcohol, el sucre, l'oli, l'àcid (suc de llimona o vinagre) i antioxidants com els que es troben en el àcid ascòrbic (vitamina C), i tocoferol (vitamina E).

L'àcid escabetxarà els articles.

Els antioxidants reduiran l'oxidació, un factor principal en la descomposició.

Les herbes i espècies contenen químics volàtils que són utilitzats en la producció de medicina així com de conservants. Els científics encara estan aprenent sobre les plantes i la seva importància en el nostre subministrament d'aliments.

Els conservants naturals dels aliments es poden trobar de forma habitual a la cuina perquè són ingredients d'ús comú diari.

Ceba . Conté propietats antioxidants i antimicrobianes, la principal raó que sigui una de les alternatives més importants.
Sal . S'utilitza sobretot per a la conservació de productes carnis i protegeix enfront de floridures i bacteris mitjançant la deshidratació, a partir d'un procés anomenat osmosi, que frena el creixement de bacteris. La sal extreu la humitat dels aliments al complet.
Sucre. Com la sal, actua per osmosi, és a dir, absorbeix la humitat dels aliments i frena el creixement de bacteris. S'usa sobretot per a fruites ¿la poma, pera o prunes-.
Mel. Igual que el sucre en altes concentracions inhibeixen el creixement en els bacteris, com en les melmelades i les conserves.
Alcohol. En concentracions de 13% o més pot aturar qualsevol fermentació posterior en una barreja.
Vinagre . L'àcid acètic és el component del vinagre responsable de matar els microbis que afecten els aliments. S'utilitza per preparar salmorres i, de vegades, s'empra per mantenir certes verdures i fruites fresques durant un o dos dies.
Romaní . Serveix com a antioxidant i evita l'oxidació dels ingredients. És efectiu per retenir el color i el sabor.
Plantes com el timó i la sàlvia tenen propietats antibacterianes igual que els claus i la canyella
Oli d'all, de canyella, farigola, comí i de cítrics. A més de presentar capacitat antimicrobiana d'ampli espectre, presenten una olor i sabor característic que pot ser un altre valor afegit dels productes que es tracten

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada