- 2 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 3 albergínies
- 2 tomàquets grans
- 1 ceba gran
- 4 patates mitjanes (opcionals)
- 2 gots mitjans d'oli
- 2 grans d'all
- Sal i pebre
Rentar totes les verdures i en un forn a 180 º rostir els pebrots, (si tens barbacoa fes brases i fes-los fins que la pell externa estigui ben socarrimada...aproximadament uns 6 minuts), les albergínies les has de punxar, tomàquets, ceba sencera i les patates amb la seva pell (ben rentades i assecades), millor embolicades en paper d'alumini. Han d'estar una hora aproximadament i és aconsellable donar-los la volta. Un cop rostides totes les hortalisses, pelar (menys les patates). Tallar en tires els pebrots i les albergínies. Talla els tomàquets i tallar a grills la ceba. Treure les llavors i les cues. Condimentar cada cosa amb sal, pebre i oli. Tallar per la meitat les patates, buidar-les, trossejar la carn, assaonar i tornar a omplir-les. Servir l'escalivada en una font plana col·locant primer els pebrots, a continuació les albergínies, els tomàquets i finalment les cebes tendres. Amanir amb un bon raig d'oli d'oliva, sal fina i els alls, finament picats.
Com a consell per l'estiu..es millor guardar-ho a la nevera i servir en fred i no menjar-ho acabat de fer.
ah!!...i com a la imatge es pot acompanyar de mil formes: anxoves, formatge, tonyina....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada